maanantai 27. kesäkuuta 2011

Key Lime Pie - Helppo limepiirakka

Kodin kuvalehdestä huomaamani ohjeen innoittamana tuli juhannuksen aikoihin pyöräytettyä Key Lime Pie seuraavalla ohjeella:

Täyte:
4 keltuaista
1 rkl limenkuoriraastetta
1 tlk (375 g) kondensoitua maitoa
1 dl limemehua

Vatkaa keltuaiset ja kuoriraaste vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista hetki. Lisää limemehu, sekoita ja laita jääkaappiin vetäytymään pohjan tekemisen ajaksi.

Pohja:
3 dl isoja kaurakeksejä murustettuna
100 g sulatettua voita

Murskaa keksit muruiksi ja lisää sulatattu voi. Taputtele tasaiseksi piirakkavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Ota pohja pois uunista ja lisää täyte. Jatka paistamista samassa lämpötilassa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele piirakka kermavaahdolla ja halutessasi esim. mansikoilla.

Reseptillä syntyi varsin maukas piirakka, joskin aika limenmakuinen. Mikäli et ole voimakkan limen maun ystävä, vähennä suosiolla limemehun määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti