torstai 29. joulukuuta 2011

Lanttuletut (lanttulaatikosta)

Miten käyttää ylijääneet joululaatikot? Tässä yksi maistuva tapa hyödyntää lanttulaatikon jämä. Nämä letut vietiin suoraan pannulta, ja ne kelpasivat mainiosti myös kolmevuotiaalle, joka ei itse lanttulaatikkoon suostunut koskemaan.

Ohje:

300 g lanttulaatikkoa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja

Survo lanttulaatikko haarukalla. Lisää muut aineet ja sekoita taikina kunnolla vispilällä. Paista melko kuumalla pannulla molemmin puolin. Itse paistoin pannulla pienempiä, halkaisijaltaan n. 10 cm kokoisia lettuja aina 3 kpl kerrallaan, mutta toki voi halutessaan tehdä myös isoja lettuja. Paistettaessa pysyivät hyvin kasassa!

Taikinassa on makeutta pelkästä lanttulaatikosta aika paljon, joten nämä eivät todellakaan tarvitse enää lisättyä sokeria. Lettujen päällekään ei kaivannut sokeria tai hilloa; lantun maku on havaittava mutta miellyttävän mieto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti