torstai 10. marraskuuta 2011

Mehevä suklaapiirakka

Ah, tämä runsaan suklainen piirakka on todella mehukas ja tyydyttää varmasti makeannälän. Pohja on hiukan brownie-tyyppinen, eli runsas ja kostea. Tein piirakan suorakulmion muotoiseen vuokaan (20x30 cm), mutta kertomalla ohjeen raaka-aineet kahdella, saat varmasti passelin määrän tavaraa kokonaiselle uunipellilliselle.

Pohja:

1 1/4 dl vettä
100 g voita
2 rkl tummaa kaakota
ripaus suolaa

Kiehauta yllä mainitut aineet kattilassa ja jätä jäähtymään hiukan.

2 1/2 dl jauhoja (vehnä- tai gluteenittomia)
2 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl ruokasoodaa

1 dl maustamatonta jogurttia (voi korvata esim. piimällä tai kermaviilillä)
1 kananmuna

Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne, sekä jogurtti ja muna jäähtyneeseen seokseen. Sekoita nopeasti, älä vatkaa. Kaada taikina vuokaa ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Pohja on valmis heti, kun se ei enää hytky vuokaa heilutettaessa eikä tartu tulitikkuun. Varo kuitenkin paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä paiston jälkeen.

Päällys:

50 g voita
1 rkl tummaa kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl maitoa

125 g tomusokeria (n. 2 dl)

Kiehauta muut aineet, ja lisää niihin lopuksi tomusokeri. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja koristele halutessasi nonparelleilla tai suklaarouheella. Nosta kylmään jähmettymään. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
 


















Ilman päällystäkin tämä on herkullista, ja maistuu myös gluteenittomana. Vaihda vain jauhot gluteenittomiin vaaleisiin jauhoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti