torstai 10. marraskuuta 2011

Perinteiset mokkapalat

Perinteiset, mutta aina yhtä herkulliset mokkapalat, arkeen tai juhlaan. Ohjeella tulee uunipellillinen (50 cm leveä uuni). Itse olen käyttänyt ohjeen kahvikuppina (kkp) tavallista mukia, eli 1,5 dl sijaan liki 2 dl vetoista kuppia. Näin tulee vähän paksumpi pohja :-)

Pohja:

4 munaa
2 kkp sokeria

1 kkp maitoa
150 g voita/margariinia

3 kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää varovasti vaahtoon pienissä erissä, yhdessä maidon sekä sulatetun ja vähän jäähdytetyn rasvan kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. 

Päällys:

300 g tomusokeria (n. 5 dl)
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 rkl sulaa voita
4 rkl kylmää kahvia

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sula, vähän jäähtynyt voi sekä jäähtynyt kahvi ja sekoita tasaiseksi. Levitä viivyttelemättä jäähtyneen pohjan päälle, ennen kuin jämähtää. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna levätä hetki (mielellään kylmässä) ennen leikkaamista paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti