maanantai 31. lokakuuta 2011

Kinkkumunakas

Tällainenkin munakas syntyi iltapalaksi perheelle.

Ohje:

1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä

4-5 siivua leikkelettä, esim. kinkku tai kalkkuna
8 siivua juustoa

3-4 kananmunaa
1/2 tl suolaa
ripaus pippuria

Pilko sipuli ja valkosipuli, ja kuullota pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan hetkeksi.

Tee munakasmassa, eli riko kulhossa munien rakenne ja lisää mausteet.

Kuumenna pannua keskilämmöllä, ja laita sille tilkka öljyä. Aseta leikkeleviipaleet tasaisesti pannun pohjalle, ja lado näiden päälle juustosiivut. Kaada tämän jälkeen munakasmassa pannulle. Siirtele varovasti munakasmassa pintaa. Kun massa on vähän hyytynyt, levitä sipulisilppu tasaisesti munakkaan pinnalle. Anna hyytyä "melkein kypsäksi", ja taita sitten munakkaan toinen puolikas toisen päälle. Anna vetäytyä vielä hetki.

Tarjoile vaikkapa focaccian kanssa :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti