maanantai 31. lokakuuta 2011

Helppo focaccia

Tekee mieli tuoretta leipää, mutta joko sitä ei ole, tai kaupan leivät kyllästyttävät. Pyöräytä silloin helppo ja maistuva focaccia-leipä. Toimii myös kerrassaan erinomaisena vierastarjottavana kahvin (tai salaatin ja punaviinin, riippuu vieraista ;-) ) kanssa. Itse tein focaccian irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm), mutta arvelisin, että kahdella kerrottuna olisi sopiva määrä uunipellille.

Ohje (taikina):

7 dl vehnäjauhoja
1/2 pussia kuivahiivaa
1-2 tl suolaa (maun mukaan)
1 rkl sokeria
1 rkl oreganoa (kuivattua)

0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuokaan. Anna kohota reilusti, vähintään kaksinkertaiseksi.

Lisäksi focaccian päälle:

rosmariinia
sormisuolaa
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
(fetaa, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia tms.)

Ennen uuniin laittamista valuta pinnalle vielä oliiviöljyä, ripottele reilusti sormisuolaa ja rosmariinia, ja painele kirsikkatomaatit leipään. Halutessasi voit laittaa focaccian päälle myös esimerkiksi fetaa, oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Lopputuotos on melko muhkea ja niin kuuluu ollakin.
Unohdin näpätä kuvan valmiista tuotoksesta, mutta uuniin mennessään se oli tämän näköinen :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti