keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Kaali-fetapiirakka

Kaalilaatikon teosta jäi yli puolikas kaali, joten päätin pyöräyttää kaalipiirakan höystettynä fetajuustolla (joka mielestäni sopii ruokaan kuin ruokaan :-D)

Pohja:

100 g voita
2,5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
1 dl juustoraastetta

Nypi ainekset sekaisin tasaiseksi taikinaksi, ja painele vuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Täyte:

400 g valkokaalia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa sekä rouhittua mustapippuria

1 dl juustoraastetta
100 g feta- tai salaattijuustoa

2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa

Pilko kaali, sipuli ja valkosipuli, ja paistele niitä pannulla n. 15-20 min., kunnes kaali on lähes pehmentynyt. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää kuutioitu feta, juustoraaste sekä kerma-munaseos (munien rakenne vatkattu rikki). Jatka paistamista 200 asteessa n. 25 min.

Toimii mainiosti myös vähän erilaisena vieras- tai juhlatarjottavana kasvissyöjille. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti