keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Nakkimunakas

Tekee mieli iltapalaa, mutta kaapissa ei ole "mitään ihmeellistä." Tämä maistuva eväs kahdelle hengelle saatiin aikaiseksi yksinkertaisista aineksista. Toimii muuten mainiosti myös aamiaisena - viikonloppuna tai miksei arkenakin!

Täyte:

4 kpl nakkeja
1 pienehkö sipuli

Siivuta nakit ja silppua sipuli. Lorauta tilkka öljyä paistinpannulle, ja paistele nakkeihin ja sipuleihin vähän väriä. Siirrä kulhoon odottamaan. Lisäksi tarvitset myöhemmin

0,5-1 dl juustoraastetta (esim. emmental)

Munakasmassa:

4 kananmunaa
mausteita (ripaus suolaa, mustapippuria ja timjamia)

Riko munien rakenne ja lisää mausteet. Kaada munakasmassa kunnolla lämpimälle pannulle, ja siirtele massaa lastalla, jotta se hyytyisi tasaisesti. Kun massa on lähes läpikypsä, mutta pinnasta vielä hiukan kostea, lisää täyteaineet munakasmassa päälle toiselle puolikkaalle. Käännä lastalla täytteetön puolikas toisen päälle, ja anna muhia vielä hetki.

Tarjoile halutessasi esimerkiksi vaalen leivän ja tuoreen tomaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti