maanantai 26. lokakuuta 2015

Paholaisenhillo - syntisen hyvää

Heti ensimaistamisesta saakka minulla on ollut syvä rakkaussuhde makeantuliseen paholaisenhilloon. Jos joku kysyy mihin sitä voi käyttää, vastaan että ihan mihin vain. Sitä tahtia tuota tavaraa ainakin meillä kuluu! Valmiitakin hilloja kaupasta toki nykyisin saa, mutta kun tekee itse, saa juuri sellaista kuin haluaa. Tällä reseptillä tulee paprikainen, kiinteä ja omaan makuuni sopivan tulinen versio paholaisenhillosta.

1,2 kg ( 3 x 400 g purkki) kokonaisia säilyketomaatteja
1 kg punaisia paprikoita
10 valkosipulin kynttä
10 punaista chili (joista osa voi olla peruschilejä tulisempia)
1,5 tl suolaa
2 tl mustapippuria
2 tl oreganoa

0,75 dl etikkaa
500 g (1,5 pkt) hillo-marmeladisokeria

Kaada säilyketomaateista enin liemi pois ja leikkaa tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet sekä kantaosat ja pilko. Purista valkosipulin kynnet ja lisää mausteet tomaattien sekä paprikoiden ja chilin kanssa kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Anna kiehua vielä 3-5 minuuttia. Jäähdytä hetki ja purkita pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti