tiistai 15. syyskuuta 2015

Ruispalat (Myllärin)

Myllärin ruisleipäainespussin kyljestä löytyy varsin kelvollinen ohje ruisleivän tekoon.
Ohjetta mukaillen:

15-16 dl ruisleipäainesta (esim. Myllärin)
1/2 pss kuivahiivaa

9 dl vettä, jonka lämpötila on n. 42 C

Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Peitä kulho liinalla ja kohota reilu tunti.

Muotoile taikinasta runsaasti jauhotetuin käsin pyöreitä, n. 3 cm paksuja leipäsiä pellille. Pistele leivät haarukalla ja kohota liinan alla vielä 45 minuuttia.

Paista 250 asteessa noin 20 minuttia riippuen leipien halkaisijasta. Nauti runsaan voin kera ;-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti