tiistai 15. syyskuuta 2015

Helppo kauraleipä (sekoita ja paista)

Tuore leipä on ihanaa, mutta se hiivataikinan vaivaaminen on jotenkin työläs ajatus (vaikkei se todellisuudessa niin kovin työlästä olekaan). Leivinjauheella nostatettu "pikaleipä" ei sittenkään ole ihan sama asia kuin hiivalla tehty.

Tällä todella helpolla ohjeella leipä valmistuu vaivaamatta, aineet vain sekoitetaan yhteen. Mausta tätä "oikaisua" ei kuitenkaan huomaa, kunhan aikaa nostatukseen varaa ohjeen mukaisesti. Siispä:

2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa

1 muna
3 dl vettä, jonka lämpötila on n. 42 C

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja vesi, ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kohota taikinaa astiassa liinalla peitettynä n. 30 min.

Jaa taikina pellille kahteen kasaan, ja muotoile pitkulaiset leivät jauhotetuin käsin. Ripotele tarvittaessa vielä pinnalle hiukan jauhoa ja peitä liinalla.
Kohota leipiä pellillä vielä 30 min.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa n. 25 min.

Voit halutessasi muuttaa jauhojen suhdetta tai maustaa taikinaa esimerkiksi hunajalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti